Faaborg Musikforening præsenterer: Thy Chamber Music Festival on tour
"Thy Chamber Music Festival on tour"

Lørdag d. 18 november 2017 kl. 15.00
Nummererede siddepladser
Varighed: ca. 2 timer

Thy Chamber Music Festival on tour

Thy Kammermusikfestival kan i 2018 fejre 25 års jubilæum. Den afholdes hvert år i midten af august. To uger hvor unge musikere fra hele verden inviteres til at ansøge om en plads og ca. 20 udvælges hvert år af de fem professionelle i lærerkollegiet, mødes velforberedte i Thy og bruger 5-6 dage på at blive sammenspillet, før de går i gang med den halve snes koncerter, der byder på intense kammermusikalske oplevelser for musikere og ikke mindst for publikum.
I mange år har det været en drøm også at sende en lille gruppe ud på turne for at vække og forny interessen for kammermusik generelt og Thy Festivalen i særdeleshed, men det kræver megen planlægning, når travle musikere skal finde tid i kalenderen, så derfor blev det besluttet at lade turneen køre hvert andet år med musikere, der tidligere har deltaget i festivalen og som kan afsætte 10-12 dage i november måned til øvetid og de fem koncerter.
I år spilles der koncerter i Thisted Musikteater, i Vor Frue Kirke i Ålborg, i Helios- Teatret i Faaborg, i Farum Kirke, i Koncerthuset i Lund. Programmet må betragtes som en lækkerbisken for kammermusikelskere: Klaverkvartetter af Mozart og Brahms og en strygetrio, Pastorale, af Per Nørgård.

Deltagerne på årets tur er professor og pianist Daniel Blumenthal, Bruxelles, medlem af lærerkollegiet i de sidste 20 år, violinist Suyeon Kang, 27, født i Sydkorea, nu australsk statsborger, men bosiddende i Tyskland. Hun vinder uafbrudt priser verden over og har tidligere deltaget tre gange (2010/11/12) i festivalen. Ieong Cheng (Katy) Ho, 26, bratschist, er født i Kina, men bor nu i New York og arbejder på sit speciale, der giver hende en DMA titel (Doctor of Musical Arts). Hun har på det seneste arbejdet med at udbrede kendskabet til klassisk musik blandt studerende uden forhåndskendskab til den type musik. Katy deltog i festivalen i Thy i 2013. Cellist er Michael Kaufmann, 29, som har været i Thy to gange (2013/14); han er amerikaner, uddannet i Californien. I denne sæson turnerer han med cellokoncerter af Saint Säens og Dvorak.

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-91)
Klaverkvartet i Es-dur K 493 (1786)

Per Nørgård (f. 1932)
Pastorale fra Babettes Gæstebud
for violin, bratsch og cello (1986)

Johannes Brahms (1833-97)
Klaverkvartet i g-mol op. 25 (1861)
Daniel Blumenthal, klaver
Suyeon Kang, violin
Leong Cheng, bratsch
Michael Kaufmann, cello

Arrangør: Faaborg Musikforening
www.faaborgmusikforening.dk